Putin spune că Occidentul a „dezlănțuit războiul în Ucraina”. Dictatorul rus a susținut un nou discurs la summit-ul BRICS

Data actualizării: Data publicării:
Putin cu steaguri ale țărilor BRICS în spate citește de pe o foaie de hârtie
Putin a susținut un discurs prin videoconferință la summit-ul BRICS din Africa de Sud. Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a susținut un nou discurs la summit-ul BRICS, miercuri, reluând acuzațiile obișnuite ale propagandei rusești. Putin a spus că Occidentul „promovează colonialismul” și că din acest motiv „s-a ajuns la o criză gravă” în Ucraina, conform BBC.

Dictatorul rus a continuat, spunând că acțiunile criminale ale Rusiei în Ucraina sunt „un răspuns” la „războiul dezlănțuit” de Occident.

Putin a mai spus că „aspirația Occidentului de a-și conserva hegemonia în lume” a dus la o „lovitură de stat” în Ucraina în 2014.

„Rusia s-a decis să sprijine popoarele care luptă pentru cultura lor, pentru tradiții, pentru limbă și pentru viitorul lor”, a mai spus sângerosul dictator de la Moscova.

Putin a mai spus și că acțiunile Rusiei au ca scop „să pună capăt războiului pe care Occidentul l-a pornit împotriva poporului din Donbas”.

Este a doua oară când Putin vorbește la summit-ul BRICS de la Johannesburg. Cu o zi în urmă, dictatorul rus s-a umplut de ridicol apărând cu vocea modificată și căutând să se uite la ceas pe mâna greșită.

A fost, fără îndoială, o ipostază umilitoare pentru Putin, deoarece toată lumea știe de ce nu a plecat din Rusia.

Dar umilința a fost dublată și de o greșeală uriașă din culise. Din motive necunoscute, vocea lui Putin care a răsunat în sală nu era vocea binecunoscută. Era mult mai groasă și înfundată. Părea că înregistrarea a fost redată la o viteză mai mică decât cea normală. Așa a vorbit Putin toate cele 18 minute.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri