Putin spune că Polonia vrea să „absoarbă” Ucraina. „Rusia poate fi singura garanție reală a suveranității Ucrainei”

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin in fotoliu, la o conferinta
Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru

Ideea autorităților poloneze de a „absorbi” teritoriul Ucrainei nu a dispărut, a declarat vineri președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase din Rusia. El spune că Rusia este, de fapt, „singura garanție reală a statalității și suveranității Ucrainei”.

Rusia a tratat mereu și tratează în continuare Polonia cu un mare respect, în ciuda problemelor relației dintre cele două țări, a spus liderul de la Kremlin, potrivit agenției de presă TASS. 

„Cunoaștem ideea de a crea un mare stat «de la mare la mare» într-o anumită parte a lumii politice din Polonia, au fost multe discuții pe tema aceasta înainte de al Doilea Război Mondial, era o idee fixă, de la Marea Baltică la Marea Neagră. Acum vedem că liderii Poloniei și Ucrainei se îmbrățișează. Dar ideea trăiește, ideea de absorbi Ucraina nu a dispărut”, a declarat Vladimir Putin vineri, la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase din Rusia, potrivit TASS.

Liderul de la Kremlin a mai spus că la Varșovia se vorbește despre recuperarea acelor teritorii din Ucraina care au fost luate de la Polonia în 1939.

„Acele teritorii (în vestul Ucrainei) au fost luate cu forța de la Ungaria, România și Polonia. Sunt situații complet diferite. Noi am cedat voluntar teritorii istorice împreună cu populația (care le locuia - n.r.) pentru a fi împreună, oricum, nimeni nu a întrebat poporul, dar (în cazul Poloniei - n.r.) au fost luate cu forța, ca rezultat al războiului. Oamenii din Ucraina ar trebui să se gândească la asta”, a mai afirmat Putin. 

„Nu întâmplător am spus la (clubul de la) Valdai că Rusia poate fi singura garanție reală, adevărată a statalității și suveranității Ucrainei”, a mai spus Putin.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri