Putin spune că s-a dus în Arabia Saudită pentru că îl aștepta pe prințul moștenitor în Rusia, dar el n-a mai venit

Data actualizării: Data publicării:
putin si printul mostenitor saudit
Putin spune că s-a dus în Arabia Saudită pentru că îl aștepta pe prințul moștenitor în Rusia, dar el n-a mai venit. FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin spune că a mers la Riad pentru a se întâlni cu prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman Al Saud, după ce vizita pe care acesta din urmă trebuia să o facă în Rusia a fost modificată în ultimul moment, scrie Reuters.

Deplasarea grăbită a lui Putin în Orientul Mijlociu, în care a fost escortat de avioane de luptă ruse, rămâne înconjurată de mister şi nu este clar de ce era atât de important pentru el să facă o astfel de rară ieşire în afara Rusiei.

"Vă aşteptam la Moscova", i-a spus Putin zâmbind prinţului, la sosirea la Riad. "Ştiu că evenimentele au determinat o corectare forţată a acestor planuri, dar aşa cum am mai spus nimic nu poate împiedica dezvoltarea relaţiilor noastre prieteneşti", a asigurat el.

"Dar următoarea întâlnire trebuie să fie la Moscova", a adăugat liderul de la Kremlin.

Prinţul moştenitor saudit a răspuns, printr-un translator de rusă, că este cu siguranţă gata să facă acest lucru.

"Atunci ne-am înţeles", a conchis Putin, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă publice saudite SPA, prinţul moştenitor a salutat coordonarea dintre cele două ţări "care a contribuit la scăderea tensiunilor din Orientul Mijlociu". El a subliniat că cele două ţări au numeroase interese comune şi sunt preocupate de bunăstarea Rusiei, Arabiei Saudite, a Orientului Mijlociu şi a întregii lumi.

Întâlnirea celor doi lideri a avut loc pe fondul unei scăderi a preţurilor petrolului, în pofida angajamentului OPEC+ - ţările din Organizaţia statelor exportatoare de petrol (OPEC) şi aliaţii lor, în frunte cu Rusia - de a continua reducerea producţiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a afirmat după convorbiri că va continua cooperarea în cadrul OPEC+, dar nu a dat detalii cu privire la vizită. Ministerul Apărării rus a difuzat mai devreme o înregistrare video cu avionul lui Putin, un Iliuşin-96, flancat de avioane de vânătoare Suhoi-35S în timpul zborului din Rusia spre Emiratele Arabe Unite, prima escală în deplasarea preşedintelui rus.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri