Rachetele lansate luni de ruși asupra Kievului au lovit și Consulatul Germaniei

Data publicării:
Atacuri cu rachete în Kiev. Sursa foto: Twitter
Atacuri cu rachete în Kiev. Sursa foto: Twitter

Clădirea care găzduiește consulatul german la Kiev a fost lovită în timpul loviturilor cu rachete rusești de luni dimineață, deși nu a mai fost folosită de la izbucnirea războiului, a anunțat luni Ministerul de Externe de la Berlin, citat de Reuters.

Secția de vize a Consulatului Germaniei din Kiev a avut de suferit în timpul atacurilor masive ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei, conform publicației germane Bild.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fostul președinte al Fundației Böll de la Kiev, Serghei Sumlenni, a postat câteva fotografii pe Twitter și a scris, adresându-se cancelarului Olaf Scholz și ministrului de externe Annalena Baerbock: „Vreți să trimiteți niște tancuri Leopard pentru a verifica situația de la fața locului?”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat, fără a oferi detalii suplimentare, că Germania se așteaptă să livreze Ucrainei un sistem de apărare aeriană foarte curând și să livreze încă trei anul viitor.

Orașe din întreaga Ucraină au rămas fără curent electric sau apă și mai multe persoane au fost ucise în urma loviturilor cu rachete rusești de luni dimineață asupra a peste 12 orașe ucrainene. 

Ca urmare a atacurilor aeriene de azi din Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit cu cancelarul german Olaf Scholz şi au stabilit o întâlnire urgentă a liderilor G7.

Citește și: Putin amenință după bombardarea Ucrainei: „Răspunsul Rusiei va fi fără milă. Să nu aveți nicio îndoială”

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri