Video&Foto Rafah s-a transformat într-o imensă tabără. Imaginile din dronă arată corturile în care se înghesuie zeci de mii de palestinieni

Data actualizării: Data publicării:
Palestinians seek shelter in makeshift tents amid Israeli attacks
Rafah s-a transformat într-o imensă tabără. FOTO: Profimedia Images

Cel puțin 100.000 de oameni s-au mutat în ultimele zile în Rafah, cel mai sudic oraș din Gaza, în condițiile în care luptele s-au intensificat în Khan Younis, a transmis agenția umanitară a ONU (OCHA). Imagini din dronă arată miile de corturi din Rafah, scrie BBC.

În ultimele săptămâni, palestinienii au fugit în orașul Rafah, la granița cu Egiptul. Orașul s-a transformat așadar într-o uriașă tabără.

"Ajunge cu acest război! Suntem complet epuizați", a declarat Umm Louay Abu Khater, o femeie de 49 de ani care a fugit din Khan Yunis și s-a refugiat în  Rafah. "Suntem mereu mutați dintr-un loc în altul, pe vremea asta rece. Bombele continuă să cadă peste noi zi și noapte", a declarat femeia.

Israelul le-a transmis palestinienilor să plece din Khan Younis, pe care îl consideră un bastion al Hamas. OCHA a comunicat că numărul mare al strămutaților a dus la supraaglomerare și pune presiune asupra resurselor oricum limitate. De asemenea, sunt îngrijorări cu privire la creșterea răspândirii bolilor în Gaza, unele familiile sunt nevoite să se mute de mai multe ori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mulți locuitori strămutați din Gaza 'trăiesc sub cerul liber' – ONU

Juliette Touma de la Agenția umanitară a ONU UNRWA a vorbit la BBC despre condițiile în care locuiesc oamenii strămuți de război.

"Cel puțin 1,4 milioane de oameni locuiesc acum în facilitățile UNRWA. Mulți stau pe stradă sau înghesuiți în apartamente – 70 de persoane într-un apartament, iar cei care își permit închiriază camere. Dar mulți trăiesc sub cerul liber, în parcuri, în câmp deschis, în mașini. Oamenii caută siguranța, dar nu o găsesc pentru că nu există nicio siguranță în Gaza. Niciun loc nu e sigur în Gaza, nici în nord, nici în sud, nici în centru.

Rafah s-a transformat într-o imensă tabără. FOTO: Profimedia Images
Rafah s-a transformat într-o imensă tabără. FOTO: Profimedia Images

Nevoile umanitare de pe teren au continuat să cresc masiv. Încă avem restricții de acces în zonele din Fâșia Gaza unde ar trebui să ajungem constant, cum ar fi nordul Fâșiei Gaza. Ajung foarte puține provizii în Gaza, nu există piață, așa că tot mai mulți oameni depind de organizații precum UNRWA.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri