Reacția lui Putin după ce Biden l-a numit „ticălos nebun”

Data actualizării: Data publicării:
putin
Dictatorul rus, Vladimir Putin. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a reacționat, joi, după ce omologul său american, Joe Biden, l-a numit „ticălos nebun” și spune că tocmai acest lucru arată de ce Kremlinul îl preferă pe acesta din urmă ca preşedinte al SUA faţă de Donald Trump, relatează Reuters.

„Noi suntem gata să lucrăm cu orice preşedinte. Dar eu cred că pentru noi Biden este preferabil, pentru Rusia, şi judecând după ce a spus am perfectă dreptate”, a declarat surâzând Putin la televiziunea de stat, potrivit Agerpres. 

„Nu-i ca şi cum mi-ar putea spune „Mulţumesc, Volodea, bravo, mi-ai fost de mare ajutor”, a adăugat el.

„M-aţi întrebat care este mai bun pentru noi. Am spus atunci şi cred în continuare că pot să repet: Biden”, a subliniat Putin.

Kremlinul a declarat joi că remarca liderului de la Casa Albă la adresa lui Vladimir Putin nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj şi consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca un „cowboy de la Hollywood”.

Expresia folosită de Biden în limba engleză, miercuri, la un eveniment legat de strângerea de fonduri pentru alegeri la San Francisco, a fost „crazy SOB”, prescurtare de la „son of a bitch”, care poate fi tradusă prin „nenorocit”, „ticălos” sau „fiu de căţea”.

Întrebat săptămâna trecută de un jurnalist care preşedinte ar fi mai bun pentru Rusia, în perspectiva alegerilor prezidenţiale care au loc în noiembrie în SUA, Putin a răspuns: „Biden este o persoană mai experimentată. Este previzibil, este un politician cu experienţă”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri