Video Reacție furioasă a lui Zelenski: Putin şi ceilalţi ticăloşi vor să dea vina pe altcineva pentru atacul de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat, sâmbătă, pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după atacul sângeros lansat vineri seara asupra unei săli de concert de la periferia Moscovei, atac care a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, relatează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident: Putin şi ceilalţi ticăloşi încearcă doar să dea vina pe altcineva”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic, după ce oficiali ruşi au avansat ipoteza unei piste ucrainene.

„Ei recurg întotdeauna la aceleași metode. Au mai făcut asta înainte. Au fost case aruncate în aer, împușcături și explozii. Și întotdeauna dau vina pe alții”, adaugă el. 

Putin a declarat sâmbătă că „toţi cei patru autori” și a acuzat Ucraina că ar fi încercat să-i ajute pe teroriști să treacă granița.

„Se îndreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregătită o 'fereastră' pentru a trece graniţa”, a afirmat dictatorul rus, dând asigurări că „cei care se află în spatele acestor terorişti vor fi pedepsiţi” şi că „nu vor avea un destin de invidiat”.

Cel puțin 143 de oameni au murit în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. 

Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri