Reacție revoltătoare a unui polițist din SUA, după ce o femeie a fost călcată de o mașină de poliție: „Are valoare limitată”

Data publicării:
politist langa o masina de politie din seattle
Reacție revoltătoare a unui polițist din SUA, după ce o femeie a fost călcată de o mașină de poliție: „Are valoare limitată”. Foto: Profimedia

Poliția din Seattle a deschis o anchetă după ce o înregistrare de pe camera de corp a unui polițst, care pare să arate un ofițer glumind despre o femeie lovită mortal de o mașină de patrulare, a devenit publică, relatează BBC.

Polițistul Daniel Auderer a fost chemat la locul unui accident rutier în care Jaahnavi Kandula, în vârstă de 23 de ani, a fost lovită mortal de o mașină de poliție în apropierea universității la care era studentă.

În înregistrarea video, ofițerul spune că viața tinerei studente are „o valoare limitată” și că primăria ar trebui „să completeze un cec”.

Auderer susține că declarațiile sale au fost scoase din context.

Kandula, studentă la Universitatea Northeastern, a fost lovită mortal de o mașină de poliție în timp ce traversa strada, pe 23 ianuarie.

Potrivit The Seattle Times, care citează un raport al poliției, ofițerul care conducea mașina mergea cu 119 km/h, iar corpul studentei a fost aruncat la mai mult de 30 de metri distanță.

Auderer a fost chemat la incident, iar camera sa de corp a înregistrat discuția pe care a avut-o cu un coleg.

„Dar e moartă”, se aude ofițerul spunând, apoi râde. „Nu, este o persoană obișnuită. Da, scrie doar un cec”, spune el, apoi râde din nou.

„Unsprezece mii de dolari. Oricum avea 26 de ani. Avea o valoare limitată”, continuă Auderer.

Auderer, un lider sindical al Departamentului de Poliție din Seattle, vorbea cu Mike Solan, președintele sindicatului. Vocea lui Solan nu se aude pe înregistrare.

Departamentul de Poliție din Seattle a precizat într-un comunicat că a descoperit conversația după ce un angajat a făcut o vizionare de rutină a înregistrărilor de pe camerele de corp.

Acel angajat a fost „îngrijorat de natura declarațiilor” și și-a sesizat superiorii. Apoi a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Un prezentator al postului de radio conservator KTTH-AM, Jason Rantz, a relatat că a obținut o declarație scrisă de la Auderer, în care spunea că declarațiile sale imitau de fapt modul în care avocații municipalității ar putea încerca să minimizeze răspunderea pentru moartea femeii.

„Am râs de modul ridicol în care aceste incidente sunt procesate”, a scris Auderer, potrivit postului de radio KTTH.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri