Relațiile dintre Rusia și NATO se înrăutățesc. Dialogul a atins nivelul „critic zero”

Data publicării:
Discussion "The Baltic region: what will the unprecedented militarization lead to?" at the discussion platform of the Valdai Club.
Foto: Alexander Grushko / Sursa foto: Profimedia Images

Relațiile dintre Rusia și NATO se înrăutățesc. Alexander Grushko, ministrul adjunct de Externe rus, spune că dialogul a ajuns la un nivel „critic zero”, într-un interviu citat de Reuters.

În comentariile făcute în apropiere de cea de-a 75-a aniversări a NATO, Grushko a declarat agenției de presă de stat ruse RIA că relațiile se deteriorează „previzibil și deliberat”.

Toate canalele de dialog dintre Moscova și alianță au fost aduse la un nivel „critic zero” de către Washington și Bruxelles, a mai declarat Grushko.

"Este blocul militar pregătit pentru un conflict deschis cu Rusia? Trebuie să întrebați înșiși membrii NATO. În orice caz, noi nu avem astfel de intenții în ceea ce privește țările membre ale alianței", a mai spus acesta.

Președintele Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit „operațiune militară specială” în Ucraina în 2022, cu scopul declarat de a împiedica NATO să-și extindă granițele aproape de Rusia.

Războiul din Ucraina a avut însă un efect de bumerang și a dus mai degrabă la galvanizarea alianței, care s-a extins la 32 de membri prin admiterea Finlandei și Suediei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri