Revoltă în Libia. Ministrul de Externe a fost suspendat după ce s-a văzut cu omologul său israelian: „O întâlnire fără precedent”

Data publicării:
Najla al-Mangoush
Şeful guvernului libian l-a suspendat pe ministrul de Externe, Najla al-Mangoush. FOTO: Profimedia Images

Şeful guvernului libian l-a suspendat pe ministrul de Externe, Najla al-Mangoush, după anunţarea, duminică, a unei întrevederi pe care a avut-o săptămâna trecută cu omologul său israelian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Doamna Mangoush este „suspendată provizoriu” şi supusă unei „anchete administrative” de către o comisie prezidată de ministrul Justiţiei, a anunţat, duminică, seara guvernul condus Abdelhamid Dbeibah, potrivit unei decizii oficiale publicate pe Facebook.

Anterior, ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a anunţat că a discutat cu omologul său libian, Najla al-Mangoush, în cadrul unei întâlniri „fără precedent” la Roma, săptămâna trecută.

„Am vorbit cu ministrul Afacerilor Externe despre marele potenţial al relaţiei dintre cele două ţări”, a spus Eli Cohen.

El a adăugat că a discutat cu ministrul de Externe din Libia despre „importanţa păstrării moştenirii iudaismului libian prin repararea sinagogilor şi a cimitirelor evreieşti din această ţară”.

Acesta este, potrivit ministrului, un „prim pas în relaţia dintre Israel şi Libia”.

„Dimensiunea şi locaţia strategică a Libiei oferă o oportunitate imensă pentru statul Israel”, a subliniat şeful diplomaţiei israeliene.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri