Rusia a lansat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni din Ucraina, în timpul nopții

Data publicării:
soldati ucraineni pe front
Dronele au fost lansate din peninsula Crimeea ocupată şi din Primorsko-Ahtarsk, în extremitatea sud-vestică a Federaţiei Ruse. FOTO: Profimedia Images

Ucraina a anunţat vineri că a avut de înfruntat în sudul şi estul ţării un nou atac din partea Rusiei, care a lansat 25 de drone de fabricaţie iraniană şi două rachete, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„În total, inamicul a utilizat două rachete Kh-59 şi 25 de drone de atac Shahed 136/131”, au indicat Forţele aeriene ucrainene, afirmând că au doborât 18 drone şi o rachetă deasupra regiunilor din sudul ţării.

Dronele au fost lansate din peninsula Crimeea ocupată şi din Primorsko-Ahtarsk, în extremitatea sud-vestică a Federaţiei Ruse.

Unele dintre dronele kamikaze au fost doborâte de patrule mobile ale armatei ucrainene.

Interceptările de drone au avut loc pe teritoriul regiunilor Nikolaiv, Herson, Zaporojie şi Dnipropetrovsk, toate situate în partea de sud-est a Ucrainei.

În ultimele ore, forţele aeriene ucrainene au doborât, de asemenea, o rachetă ghidată Kh-59 pe care Rusia a lansat-o împotriva părţii controlate de Kiev în regiunea sudică Herson.

Rusia atacă aproape în fiecare noapte cu drone Shahed teritoriul ucrainean.

În ultimele luni, Rusia nu a folosit aproape deloc rachete în aceste atacuri nocturne, aşa că Kievul se teme că Moscova stochează acest tip de armament mai scump şi mai greu de interceptat în pregătirea unei noi campanii de atacuri masive asupra sistemului energetic ucrainean, care să coincidă cu scăderea temperaturilor.

Rusia a bombardat intens infrastructura energetică ucraineană iarna trecută. Milioane de persoane au rămas fără curent electric pentru perioade lungi de timp pe fondul unui val de frig din cauza acestor lovituri.

Kievul şi-a consolidat între timp sistemele sale de apărare antiaeriană cu arme occidentale, dar susţine că are nevoie de mai multe de astfel de sisteme pentru a proteja regiunile vulnerabile.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri