Rusia a lansat un atac masiv cu drone asupra mai multor regiuni din Ucraina pe timpul nopții

Data publicării:
soldati pe front in ucraina
Rusia a lansat peste noapte 24 de drone de atac asupra Ucrainei. FOTO: Profimedia Images

Rusia a lansat peste noapte 24 de drone de atac asupra Ucrainei, vizând în principal infrastructura critică din sudul şi estul ţării, au declarat luni forţele aeriene ucrainene, citate de Ukrainskaia Pravda, transmite News.ro.

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 17 dintre cele 24 de drone Shahed de producţie iraniană pe care Rusia le-a folosit în atacul său, deasupra regiunilor Odesa, Nikolaev, Kirovohrad, Hmelnîţki şi Jîtomîr, a precizat aceasta pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

De asemenea, o rachetă aeriană ghidată X-59 lansată de Rusia a fost distrusă deasupra regiunii Dnipropetrovsk, a anunţat armata ucraineană.

Patru drone au fost distruse deasupra regiunii sudice Odesa, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regional.

„O instalaţie logistică şi de transport a fost avariată”, a adăugat Kiper pe Telegram. O benzinărie a fost, de asemenea, avariată de resturile unei drone Shahed doborâte, dar nu au existat victime în urma atacului.

Două drone au fost doborâte în regiunea Nikolaev, unde resturile uneia dintre ele au avariat liniile electrice, ceea ce a făcut ca 15 localităţi să rămână fără curent electric. În prezent se lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică. Nu s-au înregistrat victime.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri