Video Rusia acuză Ucraina că a bombardat o brutărie şi a ucis cel puţin opt civili în estul ocupat

Data actualizării: Data publicării:
bruarie-bombardament
Rusia acuză Ucraina că a bombardat o brutărie şi a ucis cel puţin opt civili în estul ocupat. Foto: X

Autorităţile de ocupaţie instalate de Moscova în oraşul Lîsîciansk au acuzat Kievul că a ucis cel puţin opt persoane şi a rănit alte zece bombardând o brutărie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

ACTUALIZARE 21:00 Bombardamentele ucrainene care au lovit o brutărie din oraşul ocupat Lîsîciansk din estul ţării au ucis cel puţin opt persoane şi au rănit zece, au declarat autorităţile ruse de ocupaţie, potrivit AFP.

Conform autorităţilor pro-ruse, forţele ucrainene au lovit o clădire în care se afla o brutărie aglomerată, iar numărul morţilor este de aşteptat să crească.

"Potrivit datelor actuale, rezultatul bombardării unei brutării din Lîsîciansk este de opt morţi şi zece răniţi, cu diferite grade de gravitate", a transmis pe Telegram Natalia Paşcenko, ministrul sănătăţii al autorităţilor regionale din Luhansk, instalate de Moscova.

Ea a adăugat că echipele de salvare au reperat deja zece persoane sub dărâmături. „Există şi morţi printre ei”, a spus Paşcenko.

ȘTIREA INIȚIALĂ 

„Cadavrele victimelor au fost recuperate”, a indicat ministerul rus pe Telegram, adăugând că operaţiunile de salvare continuă şi că şase persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături.

Leonid Pasecinik, un oficial al autorităţilor de ocupaţie instalate de Rusia, a precizat pe Telegram că „ar putea fi zeci de persoane sub dărâmături”, acuzând forţele ucrainene că au luat ca ţintă în mod intenţionat brutăria.

Potrivit poliţiei locale, citată de agenţiile ruse de ştiri TASS şi RIA Novosti, „până la 40 de persoane ar putea fi sub dărâmături”.

RIA Novosti a publicat un video cu o clădire distrusă, unde se vede cum echipele de intervenţie scot o maşină zdrobită de sub dărâmături.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lîsîciansk, în regiunea Luhansk, a căzut în mâinile forţelor ruse după o bătălie brutală la începutul ofensivei Moscovei în 2022.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri