Rusia, furioasă după declarația lui Biden privind moartea lui Prigojin. „Reflectă disprețul flagrant față de metodele diplomatice”

Data publicării:
profimedia-0459885522
Viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov. Foto: Profimedia Images

Declarațiile președintelui american Joe Biden cu privire la moartea lui Evgheni Prigojin reflectă disprețul Washingtonului față de „metodele diplomatice”, a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov. Joe Biden declarase în urmă cu două zile că nu este „surprins” de vestea morții șefului Wagner. 

„Cred că speculațiile oficialilor de la Washington cu privire la ceea ce se întâmplă în țara noastră reflectă disprețul flagrant față de metodele diplomatice. La urma urmei, după părerea mea, președintele SUA nu este în măsură să speculeze pe tema anumitor evenimente tragice de această sau de altă natură”, a declarat Serghei Riabkov vineri, potrivit agenției TASS.

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri, la scurt timp după aflarea știrii privind prăbușirea avionului lui Prigojin, că nu este surprins.

„Nu știu cu adevărat ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, le-a spus Biden jurnaliștilor.

De altfel, după tentativa eșuată de puci declanșată de șeful Wagner în luna iunie, Biden afirmase că, dacă ar fi în locul lui Prigojin, ar fi foarte atent la ce mănâncă, aluzie la numeroasele cazuri de otrăvire a unor opozanți ai regimului de la Kremlin.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Un avion Embraer care zbura de la Moscova la Sankt-Petersburg s-a prăbușit miercuri seară în regiunea Tver din Rusia, toți pasagerii de la bord, printre care și Evgheni Prigojin, pierzându-și viața.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri