Rusia mai are rachete „pentru încă trei până la cinci valuri de atacuri” asupra Ucrainei, avertizează un general ucrainean

Data publicării:
cladire bombardata in ucraina
FOTO: Profimedia Images

Șeful adjunct al serviciului de informații militare din Ucraina a afirmat că Rusia folosește rachete ucrainene vechi împotriva Kievului și a avertizat că forțele Moscovei mai au suficiente rachete pentru a lansa încă trei până la cinci valuri de atacuri asupra țării, potrivit The Guardian.

Rachetele, construite într-o fabrică de armament ucraineană și predate Rusiei în anii ’90 în cadrul unui acord menit să asigure suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost descoperite printre dărâmăturile rămase în urma valului masiv de atacuri rusești pe teritoriul Ucrainei din octombrie, potrivit generalului Vadym Skibitsky, adjunctul șefului serviciului de informații militare al Ucrainei.

În contextul în care se crede că stocurile de rachete moderne de precizie ale Rusiei încep să se epuizeze, Skibitsky a declarat că fabricile de armament rusești au reușit să construiască 240 de rachete de croazieră de precizie Kh-101 (care sunt lasate din aer) și aproximativ 120 de rachete de croazieră Kalibr (care sunt lansate de pe mare) de la începutul războiului și până în prezent. Aceasta ar însemna aproximativ 40 de rachete noi produse în fiecare lună, de la debutul conflictului.

Într-un interviu acordat publicației americane The New York Times, Skibitsky a oferit o evaluare detaliată a capacităților actuale ale Rusiei și a capacității Ucrainei de a contracara amenințarea.

„Conform calculelor noastre, (rușii) au rachete pentru încă trei până la cinci valuri de atacuri. Asta în cazul în care sunt 80 până la 90 de rachete într-un val”, a spus generalul ucrainean.

De asemenea, el a subliniat că sunt patru direcții generale din care Rusia lansează rachete spre Ucraina: dinspre Marea Neagră în sud, din zona din jurul Mării Caspice în sud-est, dinspre Rusia în est și dinspre Belarus în nord.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri