Rusia, ultimatum pentru Mariupol să depună armele. Viceprim-ministrul Ucrainei: „Este exclus ca cineva să se predea”

Data actualizării: Data publicării:
bombardament in mariupol
Echipe de interventie după un bombardament în Mariupol. FOTO: Profimedia Images

Ucraina a respins ultimatumul Rusiei ca Mariupolul să se predea, a transmis viceprim-ministrul Irina Veresciuk, potrivit Reuters. În lipsa cedării controlului asupra orașului, Mariupol nu a fost inclus pe lista orașelor unde s-au organizat coridoare umanitare.

Forțele ruse le-au ordonat locuitorilor din Mariupol să se predea până luni, la 5 dimineața, spunând că cei care se predau vor putea părăsi orașul pe coridoare umanitare.

„Este exclus ca cineva să se predea, să depună armele” în oraș, a declarat viceprim-ministrul Irina Veresciuk, potrivit Reuters. „Am informat deja partea rusă despre asta.”

Dmitro Gurin, parlamentar ucrainean originar din Mariupol, crede că Rusia încearcă să forțeze orașul să se predea prin înfometare. El spune că orașul, cu cei aproximativ 300.000 de locuitori ai săi încercuiți, nu se va preda.

Rușii nu deschid coridoare umanitare și nu lasă convoaie umanitare să intre în oraș, a mai arătat parlamentarul.

„Vedem clar că scopul rușilor este să provoace foamete, pentru a-și întări poziția în negocieri, iar dacă orașul nu se va preda - și nu se va preda - nu-i vor lăsa pe oameni să plece”, a declarat Dmitro Gurin, potrivi BBC. 

El a mai precizat că echipele de intervenție nu pot înlătura dărâmăturile de la teatrul din Mariupol, lovit de o rachetă săptămâna trecută. Se crede că sute de oameni sunt în continuare prinși sub dărâmături.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri