Ambasadorul Rusiei la Washington: Noile sancţiuni anunțate de SUA nu sunt semnalul aşteptat după summitul de la Geneva

Data publicării:
Putin și Joe Biden surprinși râzând la întâlnirea de la Geneva
Vladimir Putin și Joe Biden în timpul summitului de la Geneva din iunie 2021. Foto: Profimedia Images

Declaraţia lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, conform căreia SUA ar pregăti noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, „nu este semnalul aşteptat după summitul de la Geneva”, a declarat duminică ambasadorul Rusiei, Anatoli Antonov, la sosirea lui în SUA, informează TASS.

Acesta nu este semnalul aşteptat după summit. Cred că prin sancţiuni este imposibilă stabilizarea, restabilirea relaţiilor dintre ţări. În prezent obiectivul este de a restabili dialogul, de a restabili mecanismele de dialog distruse”, a subliniat Antonov.

Ambasadorul rus a spus că intenţionează să lucreze la punerea în aplicare a „acelor cuvinte cu caracter pozitiv care au fost spuse de preşedinţi” la summitul de la Geneva.

Suntem pe cale să pregătim o altă serie de sancţiuni care să fie aplicate în această situaţie”, a anunţat duminică Jake Sullivan la postul american CNN, la patru zile după summitul de la Geneva dintre preşedintele american şi omologul său rus Vladimir Putin.

În timpul summitului lor de miercuri, Joe Biden şi Vladimir Putin şi-au afişat dorinţa de a aplana tensiunile, potrivit Agerpres. Revenirea la posturile lor a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată miercuri de Vladimir Putin după întâlnirea sa cu Joe Biden la Geneva, o decizie concretă a acestui summit care era foarte aşteptată.

Ambasadorul rus la Washington, rechemat în martie pentru consultări, s-a întors duminică în Statele Unite, unde îşi va relua postul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri