„Isus a fost primul comunist din lume”. Declarația cu care a surprins liderul Partidului Comunist din Rusia

Data publicării:
Ghennadi Ziuganov
Ghennadi Ziuganov. Foto: Profimedia

„Primul comunist din lume nu a fost nimeni altul decât Isus Hristos”, este declaraţia făcută de şeful Partidului Comunist din Rusia în cadrul unui interviu pentru tabloidul Komsomolskaya Pravda. „Puneţi predica lui Isus de pe munte alături de codul moral al celui care a pus bazele comunismului şi vi se va tăia respiraţia”, a declarat Ghennadi Ziuganov.

El a adăugat că „sloganul principal al comunismului <<Cine nu lucrează nu va mânca>> este scris în a doua epistolă a apostolului Pavel din Noul Testament.  „Trebuie să studiem Biblia”, a conchis Ziuganov.

Comentariile sale vin în timp ce Partidul Comunist din Rusia încearcă să câştige locuri în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, la alegerile parlamentare ce vor avea loc între 17-19 septembrie, scrie Mediafax.

Declaraţia este una atipică pentru partidul comunist care îşi are originile în fostul partid din vremea URSS-ului. Partidul comunist în timpul erei sovietice a urmat o politică de ateism.

Totuşi mişcarea are scop electoral. În anii post-sovietici - în special în ultimul deceniu al guvernării preşedintelui Vladimir Putin - guvernul a stabilit legături cu Biserica Ortodoxă Rusă, iar conform sondajelor biserica reprezintă în subiect important pentru mulţi dintre votanţii din Rusia.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri