Rusia denunță „un atentat terorist sângeros” care a avut loc la Moscova. „Întreaga comunitate internaţională trebuie să-l condamne!”

Data actualizării: Data publicării:
World Youth Festival on the Federal Territory "Sirius". Discussion program "The language of dialogue in conditions of disagreement."
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Maria Zaharova. Foto: Profimedia Images

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sângeros” atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac” care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Un atac armat comis de persoane neidentificate a avut loc vineri seară într-o sală de concerte din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, în timp ce avea loc un concert al trupei ruseşti de rock „Picnik”, ai căror membri au fost evacuaţi, transmit TASS şi EFE, care citează surse din cadrul poliţiei.

Potrivit datelor preliminare culese de agenţiile de presă locale care citează martori de la faţa locului, atacul ar fi fost efectuat cu arme automate şi s-a soldat cu răniţi şi morţi, în centrul comercial Crocus City Hall, unde a urmat o explozie şi a izbucnit un incendiu. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat că mai multe persoane au murit în atac.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri