Rușii au atacat din nou Odesa cu drone kamikaze

Data actualizării: Data publicării:
drona kamikaze rusească
Resturi ale unei drone rusești despre care ucrainenii spun că au doborât-o deasupra Odesei. Foto: Facebook/Statul Major al armatei ucrainene

Rușii au atacat din nou Odesa cu drone kamikaze în cursul dimineții de duminică. Nu au fost înregistrate victime până în acest moment, informează Statul Major al armatei ucrainene.

„Odesa este din nou atacată cu drone kamikaze. Nu s-au înregistrat victime. Clădirea administrației din centrul orașului a fost lovită de trei ori. La ora 09.00 (ora locală) era în plină desfășurare o operațiune de salvare și stingere a incendiului”, a precizat Statul major al armatei ucrainene.

Ucrainenii spun că au reușit să doboare o dronă kamikaze. Kievul a postat o imagine cu un fragment al dronei pe care se vede inscripționat, în limba rusă, „Gerani-2” - numele sub care sunt cunoscute în armata rusă dronele kamikaze iraniene Shahed-136.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rușii au lansat vineri, 23 septembrie, un atac cu drone kamikaze asupra Odesei. Forțele antiaeriene ucrainene au spus că au doborât cu acea ocazie 6 drone iraniene kamikaze Shahed-136 kamikaze.

Rusia a primit în luna august sute de drone iraniene. Confruntată cu sancțiuni economice și cu limitări ale lanțurilor sale de aprovizionare, Moscova s-a orientat tot mai mult către Iran ca partener și furnizor de arme.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri