Momentul în care ucrainenii reușesc să distrugă o dronă kamikaze a armatei ruse

Data actualizării: Data publicării:
Dronă kamikaze interceptată de apărarea antiaeriană ucraineană în regiunea Dnipropetrovsk
Dronă kamikaze interceptată de apărarea antiaeriană ucraineană în regiunea Dnipropetrovsk. Foto: Captură Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe rețelele sociale a fost publicată o primă înregistrare video care prezintă o interceptare reușită, de către trupele ucrainene, a unei drone kamikaze lansate de armata rusă. Drona, de producție iraniană, a fost doborâtă de sistemele antiaeriene ucrainene în regiunea Dnipropetrovsk.

Drona este model Geran-2 (denumirea rusă) ori Shahed-136, după cum e cunoscută în armata iraniană, conform site-ului de specialitate Ukraine Weapons Tracker, care s-a specializat în agregarea tuturor înregistrărilor video, provenite din surse deschise și oficiale, referitoare la războiul din Ucraina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Drona a fost distrusă de o rachetă antiaeriană (care se poate vedea venind din partea stângă a ecranului).

Rușii au lansat vineri un atac cu drone kamikaze asupra Odesei. Forțele antiaeriene ucrainene au spus că au doborât 6 drone iraniene kamikaze Shahed-136 kamikaze și un avion Su-25.

Rusia a primit în luna august sute de drone iraniene. Confruntată cu sancțiuni economice și cu limitări ale lanțurilor sale de aprovizionare, Moscova s-a orientat tot mai mult către Iran ca partener și furnizor de arme.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri