Rușii care luptă în Ucraina sunt atât de prost echipați încât fură unii de la alții: „Au fost lăsați pe un câmp gol și atât”

Data publicării:
soldati rusi pe front
Soția unuia dintre soldați a povestit despre condițiile dure cu care se confruntă militarii ruși. FOTO: Profimedia Images

Soldații ruși de pe frontul din Ucraina sunt atât de prost echipați încât fură haine, rucsacuri și aparate de ras unii de la alții, a declarat soția unui militar pentru Radio Liberty, citat de Insider.

Tatiana, soția unuia dintre soldați, a povestit despre condițiile dure cu care se confruntă militarii ruși atunci când sunt trimiși în Ucraina.

Ea a spus că soțul ei, Serghei, s-a alăturat armatei ruse în iulie anul trecut pentru a-și întreține familia, atras de salariile relativ mari pe care Kremlinul le-a introdus pentru a stimula recrutarea.

Dar lipsa echipamentului de bază a fost evidentă în timpul sosirii sale pe linia frontului, a declarat Tatiana pentru Radio Liberty.

„Când au fost scoși în prima lor misiune, nici măcar nu aveau lopeți. Au fost pur și simplu lăsați pe un câmp gol și asta a fost. Nu primesc nimic acolo. Fără mănuși, fără lenjerie, fără muniție. Nici măcar nu le-au dat lopeți. Dar le-au dat saci pentru cadavre”, a spus ea.

Ea a adăugat că Serghei trebuie să cheltuiască o parte semnificativă din venitul său lunar, care este de aproximativ trei ori mai mare decât cel câștigat ca civil, pe haine și provizii de bază.

Unii soldați au rămas și fără telefoane

Din disperare, soldații „jefuiesc de la propriul popor”, a mai spus ea.

Ea a spus că și soțului ei i s-a furat totul și a auzit că altora le-au fost furate telefoanele și banii în trenuri în timp ce erau în drum spre unitățile lor.

„Unii dintre ei nu pot lua legătura cu nimeni. Ai crede că vor fi toți împreună și apoi se întâmplă asta. Ei fură de la ai lor. Cum se poate așa ceva”, a spus ea.

Armata rusă a fost mult timp asaltată de probleme logistice și de corupție, trupele și recruții descoperind că nu au echipamente de bază atunci când ajung pe front.

Soțiile și membrii familiilor militarilor au încercat în trecut să atragă atenția asupra condițiilor cu care se confruntă soldații pe linia frontului. În ultimele săptămâni, un grup de soții de militari au organizat proteste la Moscova, cerând armatei să îndepărteze soldații de luptele din prima linie sau să-i demobilizeze.

Potrivit rapoartelor, unii recruți sunt obligați să servească și după expirarea contractului lor, iar alte condiții ale acordului pe care îl semnează cu armata rusă, cum ar fi salariul și condițiile, sunt încălcate în mod obișnuit.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri