Foto Rușii desenează avioane-momeală pe aerodromuri, pentru a-i păcăli pe ucraineni, apoi se dau singuri de gol. Cum și-au stricat strategia

Data publicării:
elicopter pozat de sus, peste silueta unui avion desenat pe pista
Rușii aterizează cu elicopterele peste avioanele-momeală desenate pe pistae aerodromurilor. Sursă foto: X / Ministry of Defence UK

Rusia folosește în continuare tactica de inducere în eroare a inamicului denumită „maskirovka”, veche de un secol, prin care încearcă, folosind orice mijloace, să-și păcălească adversarul cu privire la capacitățile sau intențiile sale. Numai că uneori rușii se sabotează singuri, dându-și de gol adevăratele capacități. Cel mai recent exemplu sunt avioanele-momeală desenate pe aerodromurile militare, peste care piloții ruși aterizează cu aparate de zbor reale, anihilând orice efect de inducere în eroare a inamicului.

Atacarea de către ucraineni a mai multor aerodromuri militare situate pe teritoriile Rusiei, inclusiv cele ocupate ilegal, i-a forțat pe comandanții militari ruși să apeleze la tot felul de tactici de apărare, inclusiv desenarea de avioane în mărime naturală pe asfaltul aeroporturilor, care, văzute de sus, din satelit, să pară reale, inducând astfel în eroare inamicul cu privire la dimensiunea sau localizarea flotei militare ruse. 

Serviciile de informații militare britanice au descoperit astfel de desene cu avioane-momeală pe cel puțin 12 aerodromuri rusești.

Însă, potrivit aceleiași surse, rușii se dau singuri de gol, aterizând cu aparate de zbor reale peste cele desenate pentru inducere în eroare.

S-a întâmplat pe aerodromul militar din Kîrovske, Crimeea, unde un elicopter militar rusesc a aterizat peste silueta desenată a unui avion de vânătoare Su-30.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginea surprinsă din satelit a fost realizată pe 27 februarie, pe aerodromul Kîrovske, și publicată de Ministerul britanic al Apărării pe rețelele sociale.

eli
Rușii aterizează cu elicopterele peste avioanele-momeală desenate pe pistae aerodromurilor. Sursă foto: X / Ministry of Defence UK

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri