S-a aflat cine e femeia zidită într-un subsol din Australia. De ce nu a dat-o nimeni dispărută timp de 10 ani

Data publicării:
linie de marcare a scenei crimei cu un politist in fundal
Foto: Profimedia

Poliția australiană care investighează uciderea unei femei, ale cărei rămășițe au fost găsite în interiorul unui zid de beton anul trecut, spune că a identificat victima și crede că aceasta a fost ucisă cu mai bine de 10 ani în urmă, relatează CNN.

Tanya Lee Glover, născută în 1971, avea deficiențe de vedere și auz și avea aproximativ 38 de ani la momentul morții, a declarat poliția din Queensland.

Cadavrul ei a fost descoperit de o echipă de curățeneie, în spatele unui zid de beton aflat în subsolul unui complex de apartamente din Alderley, de lângă Brisbane, în decembrie 2022.

Trupul ei a fost găsit parțial îngropat și a fusese învelit în haine și lenjerie de pat, a spus poliția.

Autoritățile au avut nevoie de 8 luni pentru a confirma identitatea lui Glover folosind analize criminalistice ADN și baze de date naționale, a spus detectivul Andrew Massingham, adăugând că moartea ei este tratată ca o anchetă pentru omucidere.

Detaliile despre viața lui Glover sunt puține. Era o femeie foarte izolată și comunica rar, așa că nimeni nu a dat-o dispărută.

„Nu știm în acest moment dacă avea vreo formă de angajare. Informația preliminară este că ea a fost foarte retrasă, a dus un stil de viață foarte liniștit și modest și nu era activă pe rețelele sociale”, a spus Massingham.

După ce a fost identificată cu ajutorul ADN-ului, poliția a contactat familia femeii și a constatat că Glover nu mai ținea legătura cu părinții ei de mult tip, iar aceștia aveau „convingerea greșită că se află în altă parte a țării”, a spus Massingham.

El a adăugat acest caz este „îngrijorător și ciudat” și a spus că poliția nu a stabilit încă un motiv pentru care cineva ar ucide o femeie singură și vulnerabilă, și apoi i-ar ascunde cadavrul într-un zid.

Glover s-a mutat în Queensland din New South Wales în 2006 și a locuit în zona Fortitude Valley până în 2010. Poliția a făcut apel la oamenii care au cunoscut-o pe Glover sau au avut vreo interacțiune cu ea, în special în perioada 2006-2010, să contacteze autoritățile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri