„Șanse minime de supraviețuire” pentru spionul rus și fiica sa

Data actualizării: Data publicării:
skripals

Viktoria Skripal, nepoata fostului spion rus Sergei Skripal, otrăvit cu o neurotoxină în Marea Britanie, spune că acesta și fiica lui au șanse minime de supraviețuire. Aceasta le-a declarat jurnaliștilor că lucrurile nu arată bine în ce îi privește pe cei doi, relatează The Guardian.

„Sunt șanse poate de 1%. Substanța cu care au fost otrăviți le-a lăsat doar o mică șansă de supraviețuire. Și chiar dacă vor trăi, vor fi invalizi pentru tot restul vieții”, a declarat Viktoria Skripal.

Aceasta a mai dezvăluit și că mama fostului spion nu știe încă nimic despre ce s-a întâmplat: „Prioritatea noastră a fost să o protejăm asfel încât să nu audă sau să afle nimic”.

Peste 20 de state din întreaga lume au anunțat expulzări în serie a peste 115 de diplomați ruși, o măsură fără precedent care a înfuriat Kremlinul. Premierul britanic Theresa May a avertizat că „nu vom tolera încercările lor de încălcare a legilor internaționale, de subminare a valorilor noastre și de amenințare a siguranței naționale”.

Pe de altă parte, guvernul de la Kremlin neagă în continuare că ar fi avut vreo implicare în otrăvirea lui Sergei Skripal și susține că nu există dovezi care să ateste acest lucru.

Miercuri, Irlanda a devenit a 24-a țară care se solidarizează cu Marea Britanie și expulzează diplomați ruși. De asemenea, NATO a anunțat că va reduce cu o treime numărul oficialilor ruși, expulzând 7 diplomați și va retrage acreditările pentru alți trei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri