Scenetă la Kremlin. Putin a discutat cu marionetele sale din regiunile ocupate despre anul școlar și alegeri: „Toți copiii au manuale”

Data publicării:
Putin discută cu marionetele din regiunile ucrainene ocupate
Foto: Profimedia Images

Dictatorul rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu marionetele instalate la conducerea regiunilor ucrainene ocupate Lugansk şi Zaporojie, a căror anexare este revendicată de Rusia, pentru a discuta despre „alegerile regionale şi începutul anului şcolar”, a anunţat Kremlinul în noaptea de marţi pentru miercuri.

Aceste întâlniri cu Leonid Pasecinik, liderul așa-zisei „Republici Populare” Lugansk, şi Evgeni Baliţki, liderul pro-rus al regiunii Zaporojie, au avut loc la Kremlin, conform unui comunicat de presă al Kremlinului, care nu precizează data acestora. În cadrul întâlnirii cu Putin, Pasecinik a raportat o situaţie „tensionată” în regiunea sa.

„Aceste tensiuni se explică, fără îndoială, prin faptul că pe o parte a teritoriului republicii este în desfăşurare un adevărat război cu forţele ucrainene”, a declarat el. El a mai spus că sunt pregătite „măsuri suplimentare” pentru a asigura securitatea în ziua așa-ziselor alegeri, niște simulacre ridicole pe care regimul criminal de la Kremlin le organizează pentru a mima democrația.

„Înţeleg că este o sarcină dificilă să organizezi viitoarele alegeri în condiţiile actuale, dar nu am nicio îndoială că o puteţi face cu sprijinul Moscovei”, și-a susținut dictatorul rus replica în cadrul acestei scenete. 

La rândul său, Baliţki a vorbit despre începutul anului şcolar în regiunea Zaporojie, spunând că „toţi copiii au manuale” și că „Toate şcolile au profesori şi sunt bine protejate”.

Regiunile Zaporojie şi Lugansk se numără printre cele patru teritorii ucrainene a căror anexare este revendicată de Rusia din septembrie 2022, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri