Șeful Hamas i-a cerut lui Antony Blinken să acționeze pentru „încheierea agresiunii” din Gaza

Data publicării:
Ismail Haniyeh
Ismail Haniyeh, șeful Hamas, aflat în exil în Qatar. Foto: Profimedia Images

Liderul grupării teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, a lansat un apel către şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, - aflat în turneu în Orientul Mijlociu pentru a patra oara din 7 octombrie - îndemnându-l să se concentreze asupra „încheierii” ofensivei israeliene în Fâşia Gaza.

„Noi sperăm că el să se concentreze de data aceasta pe încheierea agresiunii, pentru a se pune capăt ocupaţiei pe întreg pământul palestinian”, a declarat Haniyeh într-o înregistrare video publicată, vineri seara, de reprezentanții săi.

„Noi sperăm că domnul Blinken a putut să tragă învăţăminte din ultimele trei luni şi a înţeles gradul erorilor comise de SUA prin susţinerea oarbă a Israelului”, a declarat şeful Hamas, aflat în exil în Qatar.

„Sângele vărsat în masacre şi distrugerile oribile nu pot aduce securitate şi stabilitate atât timp cât poporul palestinian nu-şi va fi obţinut libertatea şi statul său independent şi suveran cu Ierusalimul drept capitală”, a amenințat, în continuare, liderul Hamas.

Secretarul de stat american a început, zilele acestea, un nou turneu regional, cu o primă escală în Turcia, în cadrul căruia va pleda pentru creşterea ajutorului pentru Gaza şi modalităţile de evitare a extinderii conflictului într-un context regional extrem de tensionat.

Situaţia umanitară din teritoriul asediat este calificată cu regularitate drept „catastrofală” de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Vineri, responsabilul ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, a declarat că Fâşia Gaza a devenit „un loc al morţii şi disperării” şi „pur şi simplu (...) de nelocuit”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri