Șeful Lukoil a murit subit. Acesta îl înlocuise pe un alt oligarh rus, mort anul trecut după ce a căzut pe geam

Data publicării:
lukoil sef
Vladimir Nekrasov l-a înlocuit anul trecut pe Ravil Maganov, care a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital. Foto: Profimedia Images

Vladimir Nekrasov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a murit subit, la vârsta de 66 de ani, după ce a suferit o insuficiență cardiacă acută, a anunțat marți compania, potrivit Reuters.

Lukoil a spus că Nekrasov a lucrat aproape 50 de ani în sectorul petrolului și gazelor. De asemenea, ocupase funcția de prim-vicepreședinte al companiei Lukoil și consilier al președintelui companiei. 

Lukoil, contactat de Reuters, a refuzat să comenteze mai multe despre moartea lui Nekrasov.

De asemenea, și fostul șef al consiliului de administrație al companiei Lukoil, Ravil Maganov, a murit în septembrie 2022, după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Acesta fusese înlocuit de Vladimir Nekrasov.

Câțiva oameni de afaceri ruși, majoritatea cu legături cu industria energetică, au murit brusc în circumstanțe neclare în lunile care au urmat începerii a ceea ce Moscova numește operațiunea sa militară specială în Ucraina, în februarie 2022.

În mod neobișnuit printre companiile rusești, Lukoil a luat o poziție publică față de operațiunea Moscovei în Ucraina. Într-o declarație din 3 martie 2022, consiliul de administrație al companiei și-a exprimat îngrijorarea față de „evenimentele tragice” din Ucraina și a cerut „încheierea cât mai curând posibil a conflictului armat” prin intermediul negocierilor.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri