Șeful Pentagonului merge luni în Israel

Data publicării:
Lloyd Austin
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va merge luni în Israel. FOTO: Profimedia Images

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va merge luni în Israel. Vizita va face parte din eforturile de a încuraja Israelul să treacă de la operațiunile majore de luptă din Gaza la o campanie mai limitată împotriva Hamas, transmite BBC.

Vizita secretarului american al Apărării va face parte din eforturile de a încuraja Israelul să treacă de la operațiunile majore de luptă din Gaza la o campanie mai limitată împotriva Hamas.

Austin va merge și în Qatar și Bahrain pentru discuții privind îmbunătățirea securității transportului maritim comercial în Marea Roșie.

Franţa, Marea Britanie şi Germania, unii dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Israelului, s-au alăturat apelurilor globale pentru încetarea focului în weekend, iar protestatarii israelieni au cerut guvernului să relanseze discuţiile cu grupul militant pentru eliberarea mai multor ostatici, după ce trei dintre aceştia au fost ucişi din greşeală de trupele israeliene în timp ce fluturau un steag alb.

Premierul Benjamin Netanyahu a insistat că Israelul va continua să lupte până când va înlătura Hamas de la putere, va zdrobi capacităţile militare încă formidabile ale acesteia şi îi va aduce acasă pe cei 128 de ostatici încă deţinuţi de grupare după atacul din 7 octombrie, care a declanşat războiul.

La ONU, Statele Unite s-au opus prin veto apelurilor internaţionale pentru încetarea focului şi au trimis în grabă muniţii aliatului lor apropiat, presându-l în acelaşi timp să ia măsuri mai concrete pentru a evita rănirea civililor. Războiul împotriva Hamas, care durează de 10 săptămâni, a ucis peste 18.700 de palestinieni şi a transformat o mare parte din nordul Gaza într-un peisaj demoralizant.

Aproximativ 1,9 milioane de palestinieni, aproape 85% din populaţia din Gaza, şi-au părăsit casele, majoritatea dintre ei înghesuindu-se în adăposturi şi tabere de corturi administrate de ONU în partea de sud a teritoriului asediat.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri