Senatul american a confirmat-o pe Lynn Tracy în postul de ambasador la Moscova. Rusia a anunţat anterior că nu e de acord

Data publicării:
Lynne Tracy in timpul audierilor din Senatul American pentru nominalizarea ei ca ambasador SUA la Moscova
Lynne Tracy, propunerea SUA pentru postul de ambasador la Moscova. Foto: Profimedia Images

Senatul american a confirmat-o miercuri pe Lynne Tracy în postul de ambasador al Statelor Unite în Rusia, chiar dacă ministerul rus de Externe a anunţat în urmă cu o săptămână că nu vede cu ochi buni această numire, informează Agerpres.

Tracy, care a fost propusă de Joe Biden, a fost confirmată în Senat cu 93 de voturi pentru şi două împotrivă, acestea din urmă aparţinând senatorilor republicani Rand Paul şi Mike Lee.

Lynne Tracy, diplomat de carieră şi actual ambasador în Armenia, ar fi prima femeie care ar putea prelua rolul de ambasador al Statelor Unite în Rusia.

Însă purtătoarea de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat săptămâna trecută că Tracy nu este potrivită pentru această funcţie, date fiind declaraţiile sale conform cărora SUA ar trebui să sporească sancțiunile față de Federația Rusă.

Rusia trebuie să îşi dea acordul pentru ca Tracy să poată prelua postul de ambasador la Moscova.

Preşedintele Joe Biden a anunţat în septembrie nominalizarea lui Lynne Tracy pentru postul de ambasador la Moscova, la câteva săptămâni după plecarea lui John Sullivan.

Acesta fusese numit de fostul preşedinte Donald Trump şi se afla la post în momentul declanşării ofensivei Rusiei în Ucraina, care a aruncat relaţiile dintre Moscova şi Washington în cel mai de jos punct de la sfârşitul Războiului Rece.

Vorbitoare de limba rusă, Tracy a fost adjunct de şef de misiune la Moscova între 2014 şi 2017.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri