Video Soldații taiwanezi alungă cu pietre dronele chinezești. „Poporul taiwanez nu dorește astfel de hoți”

Data publicării:
Soldații taiwanezi aruncă cu pietre în drona chineză care îi filmează
Soldații taiwanezi au aruncat cu pietre în drona chineză care îi filma. Sursă foto: captură Twitter

Ministerul de Externe al Chinei a respins luni plângerile Taiwanului privind zboruri repetate ale dronelor chinezești în apropierea insulelor controlate de Taipei, ceea ce a determinat Taiwanul să-i numească „hoți” pe chinezi, potrivit Reuters.

Guvernul taiwanez a raportat repetate zboruri ale dronelor chinezești în apropiere de micile insule pe care le controlează lângă coastele Chinei, în contextul exercițiilor militare începute de China după vizitele mai multor oficiali americani de rand înalt la Taipei.

Imagini de la cel puțin două astfel de misiuni au apărut pe rețelele sociale din China. Într-una din ele se văd soldați taiwanezi aruncând pietre înspre drona chinezească, încercând s-o alunge.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat că a văzut imaginile.

„Drone chinezești zburând în apropierea teritoriului chinez, nu e ceva ce merită comentat”, a spus el la un briefing de presă, potrivit Reuters.

Ministerul taiwanez de Externe a reacționat furios la aceste comentarii.

„Există un vechi proverb chinezesc, care spune că «oamenii neinvitați se numesc hoți». Indiferent că intră pe ușă sau trag cu ochiul din aer, poporul taiwanez nu dorește astfel de hoți”, a arătat ministerul taiwanez.

Ministerul Apărării al Taiwanului a raportat o astfel de incursiune inclusiv luni, în apropiere de micuța insulă Lion, parte a grupului de insule Kinmen, aflat în dreptul orașelor chinezești Xiamen și Quanzhou.

Soldații taiwanezi au tras rachete pentru a alunga drona chineză, care după circa un minut s-a îndepărtat în direcția orașului Xiamen.

În cel mai apropiat punct, distanța dintre teritoriul Chinei și grupul de insule Kinmen este de doar câteva sute de metri.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri