„Spune-mi ceva, orice”. Ultimele mesaje pe care doi îndrăgostiți au apucat să și le trimită, înainte de a fi uciși de teroriștii Hamas

Data actualizării: Data publicării:
Nieve Raviv și Nirel Zini erau doi tineri îndrăgostiți care locuiau în Kfar Aza, una dintre comunitățile distruse în mod brutal de teroriștii Hamas
Nieve Raviv și Nirel Zini erau doi tineri îndrăgostiți care locuiau în Kfar Aza, una dintre comunitățile distruse în mod brutal de teroriștii Hamas. Foto: Facebook

Nieve Raviv și Nirel Zini erau doi tineri îndrăgostiți care locuiau în kibbutz-ul Kfar Azza de la granița cu Gaza, una dintre cele mai afectate comunităţi după atacul sângeros al Hamas de săptămâna trecută. Un soldat israelian, prieten cu cei doi, a dezvălui pentru Sky News ultimele mesaje pe care cei doi și le-au trimis, înainte să fie uciși de gruparea islamistă.

Soldatul israelian care a povestit pentru postul britanic ce s-a întâmplat cu Nieve și Nirel s-a înrolat din nou în armată după ce prietenii lui au fost omorâți în kibbutz-ul aflat la granița cu Fâșia Gaza.

Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, i-a arătat jurnalistului Sky News o fotografie cu cei doi, iar mai apoi ultimele mesaje pe care tinerii au apucat să le mai scrie.

„Acesta este prietenul meu", a spus soldatul, care o descrie de Nieve ca fiind o persoană cu suflet mare și care făcea oamenii din jurul ei fericiți.

„Am aflat ieri că a fost ucisă aici", a adăugat el.

Pereții casei lor, cândva albi, sunt acum înnegriți de foc - cei care au mai rămas în picioare. Bungaloul mic și simplu în care locuia cuplu era aproape distrus, cel mai probabil în timpul schimbului de focuri care a izbucnit după vărsarea de sânge, când forțele armate israeliene au ripostat.

În acele momente tragice, cei doi tineri îndrăgostiți au apucat să își mai scrie doar câteva mesaje.

„Ei (militanții, n.r.) sunt aici”, i-a scris Nirel lui Nieve.

Fata i-a trimis apoi o serie de mesaje, cerându-i să îi spună că este bine.

„Spune-mi că ești în viață. Spune-mi ceva, orice”, i-a scris ea.

Însă nu a mai primit răspuns. Apoi și mesajele ei s-au oprit.

Soldatul, care își plânge prietenul, a declarat că s-a înrolat în urma atrocităților comise de Hamas.

El spune că este pregătit să se alăture unui atac terestru asupra Gaza dacă i se va da ordinul.

„Nu vreau răzbunare, vreau doar dreptate... Vreau să readuc viața aici și vreau să mă asigur că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată", a spus soldatul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri