Soarta crudă a câinilor trimiși de armata SUA în Iordania. Cum arată animalele recuperate

Data actualizării: Data publicării:
caini3
Sursa foto: Oversight.gov

Câinii antrenați pentru a detecta dispozitive explozive trimiși de SUA în Iordania au fost tratați necorespunzător și sunt grav bolnavi, informează CNN, care citează un raport guvernamental.

Investigația efectuată de inspectorii Departamentului de Stat de durata unui an a dezvăluit că zece câini au murit în perioada 2016-2018 de pe urma problemelor medicale cauzate de tratamentul necorespunzător. Chiar și cei care au supraviețuit au avut de suferit pentru că erau ținuți în țarcuri necorespunzătoare, în condiții de neigienă și erau suprasolicitați.

Fotografiile din raport, publicate săptămâna trecută, arată câini subnutriți, cărora li se văd oasele prin piele. Animalele au ghearele netăiate și sunt infestate cu căpușe. În unele țarcuri, câinii nu aveau nici măcar boluri, iar mâncarea le era aruncată pe podea.

caini
caini

De peste 20 de ani, SUA au trimis câini antrenați pentru a descoperi dispozitive explozive țărilor partenere din programul său de asistență împotriva terorismului. Deși autoritățile americane au cheltuit milioaned e dolari pentru creșterea și antrenarea câinilor, nu au monitorizat bunăstarea animalelor odată trimise peste hotare.

Investigația a pornit după ce autoritățile americane au primit un pont despre felul în care sunt tratați câinii.

Un oficial iordanian a declarat pentru CNN că a fost lansată o investigație internă legată de tratamentul câinilor trimiși de americani.

Iordania a primit cei mai mulți câini antrenați pentru a descoperi bombe (61), alte state beneficiare ale programului american fiind Thailanda, Maroc, Indonezia și Bahrein.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri