Statul Suedez nu tolerează arderea Coranului, dar nici nu sancționează astfel de gesturi. Ministrul suedez de externe face precizări

Data publicării:
ministrul suedez de externe Tobias Billstrom stă la o masă și în imagine se văd și două stegulețe cu steagul Suediei
"Sunt gesturi comise de indivizi, care însă fac acest lucru în cadrul legislaţiei privind libertatea de exprimare", a spus ministrul suedez. Sursa foto: Profimedia Images

Chiar dacă legile suedeze privind libertatea de exprimare permit și gesturi extreme, cum ar fi arderea Coranului, acestea nu sunt tolerate, chiar dacă nu există sancțiuni, a precizat joi ministrul suedez de externe Tobias Billstrom, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

"În unele ţări există percepţia că statul suedez susţine sau tolerează asta. Nu (facem acest lucru)", a declarat Billstrom presei.

"Sunt gesturi comise de indivizi, care însă fac acest lucru în cadrul legislaţiei privind libertatea de exprimare", a spus ministrul suedez.

Precizările sale vin după ce miercuri Suedia a acuzat Rusia şi alte elemente susţinute de state că răspândesc dezinformare cu scopul de a prejudicia reputaţia ţării nordice şi de a submina candidatura sa la NATO.

Tobias Billstrom a menţionat că a discutat între altele cu omologi din Iran, Irak, Algeria şi Liban, precum şi cu secretarul general al ONU şi are prevăzută o discuţie şi cu secretarul general al Organizaţiei statelor islamice.

"Vom discuta aceste probleme şi este important să subliniem că este o problemă pe termen lung, nu există soluţii rapide", a notat şeful diplomaţiei suedeze.

Mai multe proteste organizate în ultimele săptămâni în Suedia, incluzând distrugerea sau arderea de exemplare din Coran, au provocat furie în rândul musulmanilor, aminteşte Reuters.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri