Stoltenberg: Este periculos să subestimăm Rusia, care a dovedit „o mare disponibilitate în a tolera pierderile”

Data actualizării: Data publicării:
Jens Stoltenberg
Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia Images

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenţionat joi că este periculos de subestimat Rusia şi ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin în contextul războiului din Ucraina, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

(Ruşii) „au dat dovadă de o mare disponibilitate de a tolera pierderile şi suferinţa”, a declarat Stoltenberg la o conferinţă de afaceri în Norvegia.

„Nu avem indicaţii că preşedintele Putin şi-a schimbat planurile şi obiectivele în Ucraina. Aşa încât este periculos să subestimăm Rusia”, a conchis secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a subliniat, într-un interviu acordat duminică postului BBC, că statele NATO trebuie să-şi crească producţia de arme şi muniţii pentru a sprijini în continuare armata ucraineană împotriva Rusiei.

Comitetul Militar al NATO va avea o reuniune pe 18 şi 19 ianuarie la Bruxelles pentru a analiza evoluţia războiului pornit în februarie anul trecut de Rusia împotriva Ucrainei, precum şi pentru a lua în discuţie alte „chestiuni de importanţă strategică”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri