SUA, după ce Putin a pus în alertă forțele nucleare: Inventează amenințări care nu există. Avem capacitatea de a ne apăra

Data actualizării: Data publicării:
President Putin takes part in extended meeting of Russian Defense Ministry Board
Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin „produce amenințări care nu există”, a denunțat duminică purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, la scurt timp după ce Moscova a anunțat că pune în alertă „forța de descurajare” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară. „Avem capacitatea de a ne apăra”, a mai spus Psaki.

„Acesta este un tipar repetat pe care l-am văzut de la președintele Putin în timpul acestui conflict, care constă în fabricarea de amenințări care nu există pentru a justifica continuarea unei agresiuni”, a denunțat Jen Psaki. „Niciun moment Rusia nu a fost ameninţată de NATO sau Ucraina (...) Vom rezista la asta. Avem capacitatea de a ne apăra”, a adăugat ea.

Ordinul președintelui Vladimir Putin de a pune în alertă maximă forțele de descurajare ale Rusiei, care includ arme nucleare, este o escaladare inacceptabilă, a declarat duminică și ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, potrivit Reuters.

„Înseamnă că președintele Putin continuă să escaladeze acest război într-un mod total inacceptabil și trebuie să continuăm să-i oprim acțiunile în cel mai puternic mod posibil”, a declarat Thomas-Greenfield,  interviu pentru CBS „Face the Nation”.

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce el a acuzat „declarații agresive din partea țărilor NATO”.

Putin a avertizat celelalte state să nu intervină în invazia care este în desfășurare în Ucraina, spunând că ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au mai văzut”, scrie The Guardian.

Președintele rus a poziționat rachete antiaeriene și alte sisteme avansate de rachete în Belarus și a desfășurat flota Rusiei în Marea Neagră pentru a încerca să prevină o intervenție a Occidentului în Ucraina.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri