SUA impun sancțiuni Coreei de Nord după încercarea de a lansa un satelit militar

Data publicării:
profimedia-0801541293
Departamentul american a precizat că Washingtonul a luat măsuri în coordonare cu Japonia şi Coreea de Sud. FOTO: Profimedia Images

Statele Unite au impus sancţiuni, între care îngheţarea activelor a două persoane şi ale unei entităţi, în reacţie la încercarea eşuată a Coreei de Nord de a lansa un satelit militar săptămâna trecută, a anunţat joi Departamentul Trezoreriei, relatează Kyodo.

Măsurile punitive care vizează două persoane, un nord-coreean şi un rus, precum şi o companie rusă au ca scop să combată eforturile de a genera venituri pentru "dezvoltarea ilegală de arme de distrugere în masă şi rachete balistice" de către Phenian.

Pe 24 august, Coreea de Nord a lansat o rachetă care transporta un satelit de recunoaştere, dar acesta nu a intrat pe orbită din cauza unei erori în sistemul de explozie de urgenţă, marcând a doua încercare eşuată a Phenianului în trei luni.

Preşedinţia SUA a "condamnat ferm" încercarea Coreei de Nord de a lansa un satelit spion, acuzând-o de "agravarea tensiunilor". În pofida eşecului, lansarea constituie o "încălcare flagrantă a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securiate al ONU, agravează tensiunile şi creşte riscurile de destabilizare a situaţiei de securitate în regiune şi nu numai", a declarat, potrivit unui comunicat, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, Adrienne Watson.

Departamentul american a precizat că Washingtonul a luat măsuri în coordonare cu Japonia şi Coreea de Sud.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri