SUA nu vor un război cu Yemen. Casa Albă: „Nu suntem interesați de un conflict, dar nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare”

Data publicării:
proteste ale rebelilor houthi
Casa Albă a anunțat că SUA nu vor ezita să ia măsuri suplimentare ca răspuns la atacurile rebelilor houthi în Marea Roşie. FOTO: Profimedia Images

Statele Unite nu doresc război cu Yemenul, dar nu vor ezita să ia măsuri suplimentare ca răspuns la atacurile rebelilor houthi în Marea Roşie, a anunţat vineri Casa Albă, relatează Reuters.

„Nu ne interesează... un război cu Yemenul. Nu suntem interesaţi de un conflict de orice fel aici. Tot ceea ce a făcut preşedintele a fost să încerce să prevină orice escaladare a conflictului, inclusiv atacurile de aseară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, la bordul Air Force One.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat miercuri o rezoluţie care cere încetarea „imediată” a atacurilor rebelilor houthi asupra navelor comerciale în Marea Roşie, menţionând, de asemenea, dreptul statelor membre de a apăra navele în faţa acestor atacuri. Rusia s-a abţinut la votul asupra acestei rezoluţii.

Statele Unite şi Regatul Unit au efectuat vineri, în zori, atacuri ţintite cu rachete lansate de nave, submarine şi avioane asupra unor instalaţii militare ale rebelilor houthi în Yemen. Aceşti rebeli apropiaţi de Iran şi care controlează coasta vestică a Yemenului şi-au multiplicat atacurile în Marea Roşie asupra navelor despre care consideră că au legături cu Israelul, ca ripostă faţă de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri