SUA spun că armata rusă a încercuit „mai multe” orașe ucrainene

Data publicării:
UKRAINE RUSSIA CRISIS, Brovary, Kyiv Oblast, Ukraine - 08 Mar 2022
Foto: Profimedia Images

Departamentul de Stat al SUA crede că forțele ruse au încercuit „mai multe” orașe ucrainene după ce au distrus marea parte a infrastructurii critice, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Ned Price.

Potrivit BBC, Price nu a menționat care orașe ucrainene sunt momentan încercuite.

În afirmațiile sale, Price a acuzat guvernul rus că „devastează” centrele populaționale pentru a „distruge voința” ucrainenilor.

El a adăugat că atacurile Rusiei asupra orașelor ucrainene au lăsat rezidenții fără apă, electricitate, hrană și medicamente. Mulți oameni, spune Price, nu au putut scăpa, ca rezultat al „bombardamentelor fără sfârșit”.

Ministerul Apărării britanic a transmis anterior, joi, că Rusia își angajează un număr „tot mai mare” de forțe pentru a încercui orașe ucrainene.

„Aceasta va reduce numărul forțelor disponibile pentru a-și continua avansul și va încetini și mai mult progresul rușilor”, a spus Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Moscova oferă coridoare umanitare către Rusia

Ministerul rus al Apărării a declarat pentru agenția de presă Interfax că va deschide un număr de coridoare umanitare către Rusia pentru cetățenii ucraineni, însă fără aprobarea Kievului, potrivit BBC.

Oficialii au spus că coridoarele se vor deschide de la ora 09:00 în fiecare zi pe perioada conflictului.

Ofertele de a deschide coridoare umanitare către Rusia au fost anterior criticate ca fiind „cinice”. Ucraina a refuzat anterior o ofertă similară iar șeful diplomației americane, Antony Blinke, a spus că astfel de propuneri sunt „absurde”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri