SUA vor lansa ajutoare umanitare din avioane pentru populaţia din Fâşia Gaza

Data publicării:
ajutoare umanitare lansate din avioane in fasia gaza
Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza, un sfert din populaţia enclavei, sunt la un pas de foamete. FOTO cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat vineri că Statele Unite vor participa împreună cu ţări partenere, „în următoarele zile”, la lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, asediată de armata israeliană, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noştri efectuând lansări aeriene de ajutoare umanitare în Gaza”, a declarat Biden în cursul primirii la Casa Albă a şefei guvernului italian, Giorgia Meloni.

Cel puţin 576.000 de oameni din Fâşia Gaza, un sfert din populaţia enclavei, sunt la un pas de foamete, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Un dezastru umanitar are loc în Fâşia Gaza, în special în nord, după aproape cinci luni de campanie aeriană şi terestră israeliană care a distrus părţi din fâşia de coastă aglomerată şi a împins populaţia până la limita foametei, notează Reuters.

În timp ce unii oameni mănâncă hrană pentru animale şi chiar cactuşi pentru a supravieţui, iar medicii spun că sunt copii care mor în spitale din cauza malnutriţiei şi a deshidratării, ONU a anunţat că se confruntă cu „obstacole copleşitoare” pentru a primi ajutoare în Fâşia Gaza.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri