Bărbat arestat în Las Vegas în legătură cu uciderea lui Tupac Shakur în 1996

Data actualizării: Data publicării:
Tupac Shakur la o petrecere
Tupac Shakur a fost ucis în 1996. Foto: Profimedia

Un bărbat a fost arestat în Las Vegas în legătură cu uciderea rapperului Tupac Shakur, împușcat în 1996. Duane „Keffe D” Davis a fost arestat vineri dimineață, deși acuzația sau acuzațiile exacte nu au fost încă prezentate public de polițiști. Un raport oficial este așteptat vineri, potrivit anchetatorilor, relatează Sky News.

Arestarea reprezintă un act mult așteptat, într-un caz care a frustrat anchetatorii și a fascinat publicul încă de când starul hip-hop a fost ucis pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani.

Născut în New York City, Shakur a devenit una dintre figurile principale ale scenei hip-hop de pe Coasta de Vest, cu hituri precum „California Love” și „Dear Mama”.

Cunoscut sub numele de scenă 2Pac, el a fost nominalizat de șase ori la premiul Grammy și este considerat unul dintre cei mai importanți rapperi ai tuturor timpurilor.

Shakur a fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight.

Ei așteptau într-o coloană de aproximativ 10 mașini oprite la culoarea roșie a semaforului, în dreptul unui bloc de pe Las Vegas Strip, când lângă ei a oprit un Cadillac alb din care s-au tras mai multe focuri de armă.

Tupac a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori. Avea 25 de ani atunci.

Atacul armat a avut loc la scurt timp după o ceartă într-un cazinou, între Orlando Anderson, Tupac și însoțitorii lor.

Au fost mulți martori, dar ancheta s-a blocat rapid, în parte pentru că acei martori au refuzat să coopereze, a spus poliția din Las Vegas la acea vreme.

Nu s-au făcut niciodată arestări în acest caz, dar atacul a fost în atenția publicului zeci de ani.

Bărbatul arestat vineri, Davis, este unchiul lui Anderson - unul dintre cunoscuții rivali ai lui Tupac, pe care autoritățile l-au suspectat de mult ca fiind implicat moartea rapperului.

Anderson a negat orice implicare în uciderea lui Tupac la acea vreme, și a murit doi ani mai târziu, căzând victimă într-o răfuială armată între două grupări interlope.

În iulie, poliția a percheziționat o proprietate care are legătură cu soția lui Davis.

La acea vreme, poliția a confirmat că polițiștii au executat un mandat de percheziție în Henderson, un oraș de lângă Las Vegas.

Cu toate acestea, departamentul nu a dezvăluit alte detalii, inclusiv ce căutau anchetatorii și dacă urma să se efectueze o arestare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri