Video Cazul George Floyd. O nouă înregistrare video șocantă arată că trei agenți de poliție stăteau cu genunchii pe bărbatul care se sufoca

Data actualizării: Data publicării:
trei politisti stau cu genunchii pe george floyd
Foto: captură YouTube

O nouă înregistrare video, filmată dintr-un alt unghi, arată că trei polițiști, nu unul, stăteau cu genunchii pe George Floyd, bărbatul afro-american pe care îl trântiseră la pământ și care în final a murit, după ce le-a spus în zadar că nu poate respira. 

CNN a difuzat noile imagini, precizând că au apărut pe rețelele sociale, nu se știe cine le-a filmat, dar sunt cu puternic impact emoțional.

În filmare se aude cum bărbatul le spune de mai multe ori polițiștilor că nu poate respira și îi imploră să îi dea drumul. CNN precizează că încă nu a obținut un comentariu de la poliția din Minneapolis în privința autenticității filmării și nici vreo reacție din partea avocatului familiei victimei.

George Floyd avea o afecțiune cardiacă și avea hipertensiune. Această condiție medicală, combinată cu efectul forței folosite de poliție, dar și cu potențiale substanțe toxice prezente în corpul său au contribuit probabil la deces, potrivit concluziilor preliminare ale medicului legist, care sunt expuse în plângerea formulată împotriva unuia dintre agenții de poliție implicați în incident, Derek Chauvin, care între timp a fost arestat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Chauvin și-a ținut genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 8 minute și 46 de secunde în total, iar timp de aproape 3 minute după aceea Floyd a fost total lipsit de reacție. 

La autopsie nu s-au evidențiat dovezi că decesul ar fi survenit în urma asfixierii sau strangulării, dar în plângerea formulată împotriva polițistului se spune că agenții sunt instruiți la antrenamente că tehnica imobilizării cu genuchiul este potențial periculoasă.

Polițistul Dereck Chauvin a fost arestat în baza acestei plângeri și pus sub acuzare pentru omor.

Potrivit CNN, FBI a cerut ajutorul publicului, mai ales dacă oamenii au fotografii sau filmări ale incidentului. 

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat proteste în întreaga țară după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri