CNN: Trump a dezvăluit cât de sălbatic și radical ar arăta al doilea său mandat de președinte al SUA

Data publicării:
Donald Trump arată cu degetul
Donald Trump i-a avertizat pe susținătorii săi că vor trebui să lupte din toate puterile ca să nu își piardă țara. Foto: Profimedia Images

Donald Trump le-a prezentat susținătorilor săi o viziune sumbră despre cum ar putea arăta un al doilea mandat al său de președinte al Statelor Unite într-un limbaj care aduce aminte de perioada premergătoare asaltului din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului american, precizând că aceștia vor trebui să lupte din toate puterile ca să nu își piardă țara, scrie CNN.

Retorica agresivă a fostului președinte care a fost pus sub acuzare de patru ori doar anul acesta a venit de la un miting organizat în Dakota de Sud săptămâna trecută, atunci când l-a acuzat pe posibilul său adversar în 2024, președintele Joe Biden, că ar fi ordonat inculparea sa în patru dosare penale pentru un total de 91 de capete de acuzare ca o formă de a-l împiedica pe Trump să câștige următoarele alegeri prezidențiale.

„Nu cred că a fost vreodată o întunecime în jurul națiunii noastre la fel cum este acum”, a spus Trump într-un discurs apocaliptic în care i-a acuzat pe democrați că au permis „invazia” migranților la granița de sud și că au încercat să repornească „isteria” provocată de Covid.

Discursul dur al lui Trump, favorit să candideze în 2024 din partea partidului Republican, a expus posibilitatea unui al doilea mandat al său care ar fi încă și mai extrem și problematic pentru respectarea statului de drept decât primul mandat.

În mod caracteristic, Trump a întors criticile care îi sunt aduse pentru comportamentul său împotriva adversarilor lui politici, argumentând că adevăratul pericol la adresa libertăților politice din America nu au provenit din încercările sale de a invalida rezultatele unor alegeri libere și corecte, ci din eforturile făcute pentru a-l trage la răspundere pe Trump pentru acțiunile sale.

Donald-trump-3
Donald Trump, la mitingul partidului Republican organizat în Dakota de Sud. Foto: Profimedia Images

„Este cu adevărat un pericol pentru democrație în tip ce ei ne calcă în picioare drepturile și libertățile în fiecare zi din an”, a spus Trump. „Acesta este un moment important în țara noastră pentru că vom merge ori pe o cale ori pe alta și, dacă o vom merge pe alta, nu vom mai rămâne cu o țară.”

„Vom lupta împreună, vom câștiga împreună și apoi vom căuta dreptatea împreună”, le-a spus Trump susținătorilor săi din Dakota de Sud.

Discursul său a venit după un miting organizat în luna martie când a spus că al doilea său mandat de președinte va fi o cale de „răzbunare” pentru toți fanii săi care simt că au fost nedreptățiți.

Trump, ale cărui informații false și conspirații lansate în spațiul public creează un mediu haotic și dușmănos în care doar el prosperă, și cuvintele sale au puterea să schimbe percepția publică. dintr-un sondaj publicat recent de CNN a reieșit că doar 28% dintre republicani cred că Biden a câștigat corect alegerile din 2020.

În timp ce Trump continua să pună la îndoială sistemul electoral din SUA, Biden se afla pe partea cealaltă a globului, în India și Vietnam, pentru a câștiga sprijinul internațional conform strategiei sale de politică externă pentru combaterea amenințării liderilor autoritari din China și Rusia la adresa democrațiilor occidentale.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri