Copilotul unui avion de pasageri l-a amenințat pe căpitan că îl va împușca „de mai multe ori” când acesta a încercat să devieze zborul

Data actualizării: Data publicării:
Avion Delta Air Lines
Pilotul a folosit o armă periculoasă pentru a agresa și intimida echipajul zborului. Foto: Profimedia Images

Un pilot american înarmat aflat la bordul unui avion comercial l-a amenințat pe căpitanul aeronavei că îl va împușca dacă deviază zborul, după ce unul dintre pasageri a avut o urgență medicală, scrie CNN.

Jonathan J. Dunn a fost inculpat de un tribunal din Utah pe 18 octombrie și acuzat că a împiedicat echipajul zborului să își desfășoare munca într-un incident ce a avut loc în august 2022.

Dunn a folosit o armă periculoasă pentru a agresa și intimida echipajul. Dunn, care era copilotul zborului, „i-a spus căpitanului că îl va împușca de mai multe ori” după ce s-au certat pe seama devierii zborului când a apărut o urgență medicală la unul dintre pasageri.

Cu toate că autoritățile americane nu au specificat compania aeriană pentru care lucra copilotul, Delta Air Lines a declarat pentru CNN că „acest prim-ofițer nu mai este angajat la Delta”.

Dunn era autorizat să poarte o armă la bordul avionului datorită unui program special al agenției care se ocupă de protecția sistemelor de transport din Statele Unite, Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA).

Acest program (Federal Flight Deck Officer) a fost dezvoltat după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 și presupune antrenarea și înarmarea piloților pentru ca aceștia să se poată descurca în cazul unui atac în timpul zborului, precum o tentativă de a deturna avionul.

Știrea vine la doar o săptămână după ce un pilot aflat în timpul liber a încercat să închidă motoarele avionului cu care călătorea de la Washington la San Francisco în timpul zborului.

În acel caz, acuzatul Joseph Emerson le-a spus investigatorilor că a consumat ciuperci psihedelice cu doar 48 de ore înainte de incident, că era depresiv și că a suferit o cădere psihică.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri