Sari la conținut

Departamentul justiţiei: Nu sunt dovezi că Trump a fost interceptat

Departamentul Justiţiei susţine că nu există dovezi care să confirme afirmaţiile făcute în luna martie de către preşedintele Donald Trump conform cărora predecesorul său Barack Obama ar fi interceptat convorbirile telefonice din Trump Tower, înaintea alegerilor prezidenţiale, scrie News.ro.

trump obama

Foto: Gulliver/GettyImages

Atât FBI, cât şi NSD (divizia de securitate naţională a departamentului) au confirmat că nu deţin înregistrări care să corespundă afirmaţiilor făcute de Donald Trump în postările pe Twitter din 4 martie, se arată în documentul Departamentului Justiţiei.

Precizarea a venit ca răspuns la un demers vizând libertatea accesului la informaţie, aparţinând unui grup care militează pentru trasnsparenţa guvernamentală,  American Oversight.

În 4 martie, Trump a scris pe Twitter: „Teribil! Tocmai am descoperit că Obama m-a «interceptat» în Trump Tower chiar înainte de victorie. Nu s-a găsit nimic. Asta este McCarthism!”, referindu-se la urmărirea activiştilor şi simpatizanţilor comunişti în Statele Unite, în anii '50, condusă de senatorul republican Joe McCarthy.

Directorul FBI de la acea vreme James Comey a transmis Congresului atunci că nu există nicio dovadă care să confirme afirmaţiile lui Trump.

„Nu deţinem informaţii care să confirme declaraţiile de pe Twitter”, a spus Comey în cadrul unei audieri în Congres.