Donald Trump condamnă rasismul şi fanatismul religios, însă uită că tocmai el a promovat un astfel de discurs

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Meets With Members Of Congress In The White House Cabinet Room
Foto: GettyImages

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni, după atacurile sângeroase din Texas şi Ohio, soldate cu 29 de morţi, că SUA trebuie să condamne rasismul şi fanatismul religios. Trump a cerut pedepse capitale pentru criminali.

Donald Trump a cerut FBI să identifice şi să împiedice astfel de acte de terorism domestic. De asemenea, preşedintele american a invocat internetul ca fiind una din cauzele radicalizării. O altă cauză identificată de Trump este reprezentată de jocurile video violente.

„Trebuie să oprim glorificarea violenţei în societatea noastră”, a completat preşedintele SUA.

Trump a greşit în discursul susţinut de la Casa Albă oraşul în care au avut loc atacurile. Acesta a spus că se roagă pentru victimele masacrului din „Toledo”. Cele două atacuri au avut însă loc în Dayton şi El Paso.

În acest weekend, 29 de oameni au murit în două atacuri sângeroase. Primul, în Texas, unde 20 de persoane au fost ucise de un tânăr într-un centru comercial. Atacul cu caracter rasist s-a întâmplat într-un oraș cu o mare comunitate de hispanici. Câteva ore mai târziu, un incident similar şi în Ohio: un bărbat a ucis 9 oameni într-un bar, înainte de a fi omorât de poliție. Săptămâna trecută, alte două atacuri armate s-au soldat cu încă cinci morți. Atacurile armate au devenit, de altfel, o obişnuinţă în Statele Unite - numărul lor a depăşit 250 de la începutul anului.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri