Sari la conținut

Donald Trump îl implică pe tatăl lui Ted Cruz în asasinarea lui J.F. Kennedy

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES  

Într-un interviu telefonic acordat marți postului tv Fox News, Donald Trump face referire la o poveste susținută de revista americana, National Enquirer, potrivit căreia Rafael Cruz a fost surprins într-o poză alături de asasinul lui John Kennedy, Lee Harvey Oswald.

„Tatăl lui a fost cu Lee Harvey Oswald înainte ca acesta să fie – știi tu, împușcat. Adică, totul e ridicol”, a declarat Donald Trump. „Ce înseamnă asta, chiar înainte să fie împușcat și nimeni nu spune nimic. Nici măcar nu vorbesc despre asta. Acest lucru a fost relatat și nimeni nu vorbește despre acest lucru. Vreau să spun, ce făcea el, ce făcea cu Lee Harvey Oswald chiar înainte de decesul acestuia? Înainte de a fi împușcat. Este oribil”, a adăugat Donald Trump.

„Aceasta este o altă poveste de gunoi într-un tabloid plin de gunoi”, a declarat directorul de comunicare al campaniei lui Ted Cruz, Alice Stewart. „Povestea este falsă, nu este Rafael în poză. Este jenant că cineva îi permite lui Trump să vorbească despre acest lucru. Este o poveste de gunoi și în mod clar Donald vrea să vorbească despre gunoi. Ted Cruz va continua să facă ceea ce a făcut până în prezent, să vorbească despre locuri de muncă, libertate și siguranța poporului american.”, a adăugat aceasta.

Ulterior Ted Cruz a răspuns într-un mod ironic acuzațiilor aduse de Donald Trump: „În timp ce discutăm despre această poveste, cred că ar trebui să merg mai departe și să recunosc, da, tatăl meu l-a ucis pe JFK, el este în secret Elvis iar Jimmy Hoffa este îngropat în curtea lui.”

Senatorul Texasului a continuat ofensiva atacându-l pe Donal Trump cu privire la morala sa, numindu-și adversarul „complet imoral, narcisist, mincinos patologic și un crai de serie”.

„El compară lupta sa împotriva bolilor venerice cu războiul din Vietnam”, a adăugat Ted Cruz făcând referire la un interviu acordat în 1997 vedetei radio Howard Stern.

Ted Cruz și-a imaginat și un viitor în care Donald Trump ar deveni președinte, prin prisma principiilor contracandidatului său încercând să îi convingă pe cei din Indiana să îl voteze.

Totuși, Ted Cruz a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor dacă îl va susține pe Donald Trump, în cazul în care acesta va fi candidatul republican la alegerile prezidențiale