„Dovezi concrete privind complicitatea” dintre echipa lui Trump și Rusia

Data publicării:
Trump Holds Joint Press Conf. With King Abdullah II Of Jordan At White House
Foto: Guliver / GettyImages

În investigația oficială privind relațiile dintre președintele american Donald Trump și Rusia au apărut „dovezi specifice și concrete de complicitate”. Acestea ar fi fost descoperite cu ajutorul unei agenții britanice de informații, relatează The Independent.

Trump Holds Joint Press Conf. With King Abdullah II Of Jordan At White House
Foto: Guliver / GettyImages

Noile dovezi arată că între oameni din echipa de campanie a lui Donald Trump și „agenți de influență” ai Rusiei au avut loc discuții legate de folosirea de material piratat”, potrivit unei surse citate de The Guardian.

Printre primii care au informat agențiile americane de informații despre acest lucru este și agenția britanică GCHQ (Government Communications Headquarters). Agențiile britanice și eurpene au interceptat „interacțiuni” suspecte între persoane asociate cu actualul președinte american și Rusia încă din 2015, în cadrul unor operațiuni de supraveghere de rutină. Trump nu era o țintă a acestei supravegheri, potrivit CNN.

Aceste date au fost transmise SUA în cadrul schimburilor de informații obișnuite. Dar, în decursul câtorva luni, mai multe agenții au remarcat existența unor tipare în comunicațiile dintre mai mulți republicani americani și ruși. Până în vara anului trecut, aceste interacțiuni au fost raportate oficialilor americani din domeniul informațiilor, dar aceștia au reacționat cu întârziere, spun surse citate de publicația britanică. „Păreau că dorm”, spune sursa.

Implicarea CGHQ în această anchetă este controversată, în condițiile în care secretarul de presă al lui Donald Trump, Sean Spicer, a acuzat „agenția britanică de spionaj” că a pus microfoane în Trump Tower, în beneficiul fostului președinte Barack Obama. CGHQ a negat aceste acuzații, pe care le-a calificat drept „ridicole”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri