Elon Musk susține că a tras cu mitraliera în Cybertruck ca să îi testeze blindajul: „Am golit încărcătorul în stil Al Capone”

Data publicării:
Cybertruck / Elon Musk
Elon Musk s-a lăudat că „niciun glonț nu a penetrat compartimentul pasagerilor”. Colaj foto: Profimedia Images

Elon Musk a anunțat că a testat blindajul mult așteptatului Cybertruck cu un pistol-mitralieră Thompson, după ce pe rețelele sociale a apărut un videoclip cu o astfel de mașină ce pare ciuruită de gloanțe, dar criticii șefului Tesla nu s-au lăsat convinși, potrivit Insider.

Într-un videoclip postat vineri de clubul auto oficial Tesla Owners of Silicon Valley pe X, fostul Twitter, un model pre-lansare Cybertruck poate fi văzut circulând pe o autostradă, pe partea stângă a vehiculului putând fi observate urme care par să fi fost făcute de gloanțele unei arme cu care s-a tras asupra mașinii pentru a-i testa blindajul.

La doar 10 minute după ce clipul a fost postat și după un val de mesaje din partea fanilor care discutau pe seama testului, directorul general al Tesla a intervenit rapid și le-a explicat utilizatorilor platformei la ce se uită.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am golit întregul încărcătorul al unui Tommy Gun [pistol-mitralieră Thompson] în portiera șoferului în stil Al Capone”, a scris Musk. „Niciun glonț nu a penetrat compartimentul pasagerilor.”

În timp ce unii fani au apreciat spiritul inovativ al producătorului de mașini, alții nu s-au arătat convinși nici de siguranța mașinii, nici de autenticitatea afirmațiilor lui Musk în legătură cu clipul video.

Ensemble d'accessoires Cybertruck pour faire un véritable chez-soi en extérieur
Prototip Cybertruck echipat cu accesorii pentru a transforma mașina într-o „micro-casă pe roți”. Foto: Profimedia Images

Musk a postat comentariul pe Twitter la doar o zi după ce, într-o ședință cu investitorii, a recunoscut că Tesla „și-a săpat singură groapa cu Cybertruck”, potrivit ArsTechnica.

„Videoclipul sau nu s-a întâmplat niciodată”, i-a răspuns un alt utilizator Twitter lui Musk. Alții au remarcat faptul că testul de rezistență nu a lăsat nicio urmă pe geamurile mașinii și au redistribuit un clip de la evenimentul de lansare a Cybertruck din 2019, atunci când geamul mașinii s-a spart în timpul unei demonstrații în care Musk a încercat să scoată în evidență durabilitatea vehiculului.

Primele mașini Cybertruck ar urma să fie livrate proprietarilor luna următoare.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri