Elon Musk susține că vrea să cumpere Twitter pentru a „ajuta omenirea”

Data actualizării: Data publicării:
Musk lângă un telefon cu logoul Twitter
Foto: Profimedia

Elon Musk susține că achiziționează Twitter pentru a „ajuta omenirea”, miliardarul stabilindu-și deja obiectivele cu privire la platforma socială, potrivit BBC.

Într-un tweet, Musk a spus că nu a cumpărat compania „pentru a câștiga mai mulți bani. Am făcut-o pentru a încerca să ajut omenirea, pe care o iubesc”.

Miliardarul are termen până vineri să finalizeze preluarea Twitter cu 44 de miliarde de dolari, în caz contrar riscând să ajungă într-un proces.

În tweet-ul adresat agențiilor de publicitate care colaborează cu Twitter, Musk afirmă că a „achiziționat” firma.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu toate acestea, nu există nicio confirmare oficială că afacerea a fost finalizată.

Miercuri, Musk a publicat un videoclip cu el intrând în sediul Twitter cu o chiuvetă în brațe. Filmarea a stârnit speculații cu privire la obiectivele sale în ceea ce privește compania.

„Intră în sediul Twitter – Obișnuiți-vă cu ideea!” a scris Elon Musk, în mesajul care însoțea videoclipul.

În limbajul de afaceri, gestul înseamnă luarea unor măsuri radicale la o companie, deși nu este clar dacă acesta a fost mesajul. În plus, el și-a actualizat biografia de pe Twitter cu sintagma „Chief Twit”.

În ultimul său mesaj, Musk a prezentat câteva dintre obiectivele sale care vizează compania, spunând că Twitter trebuie să fie „cald și primitor pentru toți”.

El a scris că și-a dorit ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”, dar spune că platforma nu va adopta orice fel o abordare.

„Twitter nu poate deveni un iad liber pentru toți, în care orice poate fi spus fără consecințe!”. 

Musk a precizat însă că Twitter are nevoie de schimbări semnificative.

Nu este clar dacă miliardarul s-a întâlnit cu directorii Twitter miercuri, când a făcut vizita cu chiuveta, dar și-a localizat prezența în sediul Twitter din San Francisco, pe platforma de socializare.

Când Musk a dezvăluit pentru prima dată planurile de a cumpăra Twitter, el a spus că vrea să curețe conturile de spam de pe platformă și să o păstreze ca loc pentru libertatea de exprimare.

Dar Musk, cel mai bogat om din lume, și un utilizator constant al Twitter, cunoscut pentru stilul său impulsiv, a renunțat la achiziție câteva săptămâni mai târziu, invocând îngrijorarea că numărul de conturi false de pe platformă a fost mai mare decât pretindea Twitter.

Directorii Twitter au negat acuzațiile, argumentând că Musk a vrut să iasă din afacere din cauza prețului.

Compania a intentat în cele din urmă un proces pentru a-l obliga să ducă la bun sfârșit acordul, iar Musk și-a reconfirmat atunci planurile de preluare a companiei, cu condiția ca Twitter să renunțe la chemarea în judecată.

Acordul trebuie finalizat până pe 28 octombrie, altfel el va fi chemat în judecată.

„Sunt încântat de situația Twitter”, a spus recent Musk, în timpul unei discuții despre rezultatele financiare ale Tesla, el fiind directorul executiv al producătorului de mașini electrice.

„Cred că este un activ care doar a stagnat de mult timp, dar are un potențial incredibil, deși, evident, eu și ceilalți investitori plătim în exces pentru Twitter, în acest moment”, a adăugat el.

O afacere care acum este cu siguranță încheiată

Având în vedere istoria acestei tranzacții, puteți vedea de ce oamenii ezită să o anunțe prematur. „Acesta este Elon Musk despre care vorbim, un personaj imprevizibil și capricios”, punctează BBC.

Totuși, tot ce s-a văzut în San Francisco ar sugera că Musk va deține Twitter în zilele următoare.

Este greu de crezut că s-ar fi întâlnit cu personalul companiei, dacă afacerea nu ar fi fost făcută.

A râs și a zâmbit când a intrat în birourile Twitter, dar are mult de lucru pentru a-și apropia angajații platformei de socializare.

Declarațiile cu privire la reducerea drastică a numărului de angajați ai Twitter nu au picat bine personalului, iar discuțiile despre întoarcerea lui Donald Trump și a altor conturi interzise înapoi pe platformă au frustrat, de asemenea, mulți angajați.

Se pare că Musk ar vorbi vineri cu angajații Twitter, dar încă nu este un lucru sigur, confirmat.

Acțiunile Twitter vor fi suspendate la NYSE pe măsură ce Musk se apropie de preluare

Acțiunile Twitter vor fi suspendate de la tranzacționare vineri, a arătat site-ul web al Bursei de Valori din New York, deoarece miliardarul Elon Musk se confruntă cu termenul limită la 28 octombrie, ordonat de instanță, pentru a-și încheia tranzacția de 44 de miliarde de dolari pentru cumpărarea platformei de socializare, relatează Reuters.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri